søndag den 17. november 2013

Kommunalvalg - skadebegrænsning

Og så er der kommunal valg på tirsdag. Og nogle tror at det drejer sig om indflydelse. Det gør det ikke. Det handler om at begrænse skaden i din kommune. 
Altså at vælge nogen der ikke har så kaldte "gode" ideer, eller får dem. Det gælder om at finde den kandidat der kan gøre mindst skade på dine interesser. 

Ikke hvem der har har en ideologi eller siger at han vil arbejde for de svage, sætte skatten ned eller skaffe arbejde ...

Historisk set, i gamle dage, var der partiforeninger der afspejlede folket. Der var arbejdere, bønder, handelstanden med flere, med hver deres klare mål, og det var også dem der sad i de forskelige partier. 
I dag er det fest foreninger for folk der ønsker at bestemme over andre. De fleste lider af "se mig hør mig" syndromet. Det er dem der ville melde sig til "Huset" - "Paradis hotel" eller "ø-kuller" hvis de havde været 30 - 40 år yngre.

En stor del af den er skolelære, politi betjente og halv/hel akademiske røver? 

I gamle dage kunne man finde en "arbejder" med respekt for sig selv i et byråd og måske en slagter - en købmand. Det var folk der viste hvad der skete i deres kommune og blandt de borgere de levede med. 
Idag vælger vi dem der ved noget om tal som de får fra administrationen ikke dem der kender deres borger i kommunen. Vi vælger administrator og magt dyr, ikke folk der ved noget om de nære værdier - børnepasning - skole - hjemmehjælp - plejehjem - og lokal handel. Og det gør de ikke og der gør deres embedsmænd heller ikke, da disse ikke rekruteres fra kommunen.

Så når vi nu skal til valg gælder det om at vælge de der gør mindst skade, og det er en kunst. For i min kommune er det som så. At hvis man nu gerne vil have bedre forhold for børn og unge, ville det jo være naturligt at sætte et kryds ved SF. Men de støtter jo Socialdemokratterne, der har en hel hær af levebrødspolitiker og "se mig, nyd mig"politiker. Og syntes man nu at SF ikke holder det de lover kan man jo stemme på Ø. Men de støtter jo SF??
Så kan man jo vælge Venstre, men kan man stole på nogen der stoler på lille Lars.? Og på den måde kan man ende med at stemme på C, altså modsat sit udgangs punkt og der ved stemme på ham i min kommune tvang lærer til en ny overenskomst. Om han der vil af med tillidsmænd og samarbejdsudvalg. 
Og sådan kan man risiker at en stemme til rød bliver grøn. 

Demokrati, indflydelse, dit valg, måske.

Men måske skulle vi tage demokratiet tilbage til folket.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar