mandag den 6. juli 2015

- (blå) tillidsmænd og fagbevægelsen

Jeg har skrevet om de før her på bloggen. Denne fagforening, arbejdernes samlede front og kamp organisation. Denne her bevægelse og disse foreninger, hvor jeg har været medlem i snart 45 år. Disse hvor jeg selv har været med til at stifte og oprette nye faglige organisationer, sammenslutninger. Og hvor jeg har været aktiv og har været valgt over flere omgange og hvor jeg indtil fornylig var ansat.

DESVÆRRE er fagbevægelsen og TR systemet ved at være HELT UDE I HAMPEN - Enten har du overlevet sig selv eller også er de der er ansatte og valgte blevet for selv fede. 

Over årene er der sket noget. De er lige som en stor del af de socialistiske partiforeningerne blevet mere og mere blå. Og ligner snart en lille arbejdersgiver forening der leger og lever af medlemmernes penge.  
Tillidsmændene er blevet til arbejdsgivernes kontrollør og stikirenddreng. Der er rigtig mange af dem der er blevet til levebrøds-TR, hvis eneste mål er at være en del af kliken og nyde godt af medlemsbetalte goder. det er de samme TR der råber op om gyldne håndtryk og pamperi, mens de med den anden hånd tager for sig af medlemmernes penge. 
Det er et sørgeligt syn, ingen kamp gejst og altid afventende.. 

Man må ønske arbejdsgiverne tillykke med at de har haft held til at overbevise fagbevægelsen om at samarbejde er bedre end konflikt. Og det er jeg enig i. 
Men for mig er samarbejde, når flere udføre en fældes beslutning, som man er enig om. Desværre er det ikke sådan. TR organisationerne mener desværre at der er helt i arbejderbevægelsens ånd, at det altid foregår på arbejdsgiverens betingelser. At vores TR åbenbart syntes at det at tækkes chefen og arbejdsgiveren er at varetage medlemmernes interesse er jeg ikke enig i. Jeg mener at de (TR og fagbevægelsen) skal være mere fremme i skoen og høre hvad medlemmerne siger. 
Vi har længe set på at slagterierne har skåret ned, fyret folk og fået dem ned i løn. Samtidig med at de selv skovler penge i kassen. 

Sådan er det på mange arbejdsplads. Tillidsmanden sidder næsten på skødet af chefen, og lavede samarbejds politik,  samtidigt med der blev fyret folk. Når fyringen så er en realitet bruger TR folkene en del tid ved håndvasken. Forsøger at forhandle en rimelig fratrædelse til dem de har sparket ud. Samtidig med at de overfor medlemmerne prøver at overbevise dem om at de har gjort deres arbejde.

Efter min mening mangled der NOSSER, undskyld udtrykket, i vores fagbevægelsen og hos de vores tillidsmænd er parolen som sagt tidligere, samarbejde. Men om hvad, for hvem og på hvilke permisser. 
Jeg er af den opfattelse at fagforeningen og TR er til for mig og Os og der er vores ideer og forslag man skal handle efter. V  skal gå mere efter at sikre medlemmernes arbejde og vilkår end at tækkes kapitalen, chefen og arbejdsgiveren.

Det er de /os der skal komme med foreslagene til ændringer. Det er den/os der skal sige stop til tåbelige foreslag og forsøg. Det er især dem/os der skal få arbejdspladserne på rette kurs, ved at fortælle bestyrelses/FU og ledelserne hvad der i virkeligheden sker og skal til deres biks. 
At de spiller penge og goodwill på den måde deres regnedrenge, chefer og direktør køre butikken på. 

Og VI ved det godt, men vores TR og fagforeninger gør noget andet. Det er efterhånden lige som i kommunerne og staten, regnedrengene, cheferne og papperne der styre fagbevægelsen. Og ikke for og til medlemmernes fordel. 

Og jeg ved godt at det er Os der vælger vores TR og fagforeningspapper, hus det næste gang du skal vælge TR. 

Vil du har en blå eller rød, en der er din arbejdsgivers forlængede hånd eller en der tager dig sag alvorligt. 


Der er desværre sådan at de fleste nok ikke re rigitge røde og varetager din sag med er i årenes løb blevet temmelige blege. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar