torsdag den 26. april 2012

Penge før og nu..

I gamle dage var det så billigt alt sammen, men jeg var så fattig. Og måske er det ikke rigtigt. Men jeg husker det som at vi aldrig havde penge.
Vi var unge at havde ikke altid råd til det vi gerne ville købe.
I dag er vi så blevet til nogle gamle røvhuller, og pengene sider lidt mere løst. der er råd til at vi "bare" købet et par nye bukser, går ud og spiser en gang i mellem. Men nu er der ikke det store behov for det.
Det var jo da vi var unge vi havde behovet for at kunne gøre noget for og til børnene. Men der måtte vi tit vende hver en krone.
Måske skulle man vende lønsystemet om. Således at man starter på en relativ høj løn - fordi man er så uerfaren og har brug for at ligge flere kræfter i det. Og slutte med en laver løn, fordi man nu er en gammel erfaren lønarbejder der kun kommer fordi man skal have tiden til at gå.
Så ville de unge kunne etabler sig og de gamle vil ikke følge at de gik ned i løn når de gik på pension.
Opsparingen til pension og andet ville jo være det samme i sidste ende. Og gik man fra før tid, på grund af nedslidning ville samfundet ikke mindste nær så mange kroner som nu. Da man jo ville betale mest i skat de første år.
Og så ville det være evigheds studenten der ikke fik så meget ud af det. Mens de der blev hurtig færdig med studierne og kom i gang ville få lønnen. Der ville ikke være nogen grund til at arbejde sort, med mindre man var "gammel" og ville tjene lidt mere. Men hvorfor skulle man det, der var jo ikke på grund af lønnes man gik på arbejde, mere.

Måske kunne vores politikker bruge denne til noget..


Ingen kommentarer:

Send en kommentar