tirsdag den 8. maj 2012

Smart eller bare Phone

De fleste der ejer en ”smart” phone syntes at deres liv med mobilen er blevet letter og der bare er så smart. Men for hvem er det i virkeligheden det er smart for.

Dig - bruger – teleselskabet – os andre?
Der er jo rigtigt smart at man kan tilgå sin mail og dokumenter fra sin telefon. Lige som der er smart at man kan surfe rundt på nettet – slå oplysninger op m.m. Men alt det kunne man jo også før at en rigtig smart phone skulle have et æble på bagsiden.

Website vs Apps.
Websites er blevet til Apps – og Apps er blevet til små bruger venlige websites. Men det som ikke alle tænker over er at den information der ligger inde i disse Apps ikke er søgebart på internettet. Så internettet bliver fattigere på information. Med mindre at indholdet af Apps også ligger på nettet, og det gør de sjældent. Da det jo er små programmer. Samtidig beskytter man sin viden over for andre, der ikke har adgangen til den enkelte App. På den måde kommer der ikke nogen diskussion om rigtigheder af oplysningerne om man har de rigtige rettigheder til indholdet og billeder.
Men der er ikke det værste. Det at man pludselig skal betale for at få tilgængelige oplysninger? For eksempel Aviserne der i mange år har stillet en web udgave af avisen til rådighed, kræver nu at de vil have penge for at hente deres App – for at kunne læse nyhederne.
Det er blevet en penge maskine for rigtig mange små udvikler og en hæmsko for os der søger informationen andens steds. Og samtidig må de store App distributør tit indrømme at sikkerheden ikke altid er i top. Det er tit sådan at App’en kan hente/se data nede på telefonen, så som bileder – adresse, m.m.
Og det at have sine dokumenter med sig, ja det har man da hele tiden kunne. Men nu er der bare nogen der skal tjene guld på det. Mail og kalender er heller ikke noget nyt. Det er rigtigt at man skulle sætte sig ind i hvordan man gjorde det. Men skulle vide hvad man havde med at gøre og netop derfor var der nok mere sikkerhed.
Nu kan selv en halv hjerne finde ud af det – men hvad de foretager sig ved de ikke.  

Voicemail
Det sidste nye på stammen bliver Visual Voicemail. Det betyder, at man får et visuelt båndoptager til ens telefonsvarer, så man kan trykke på play, spole og pause i beskederne. Og kun en App til at tilgå den. Gevinsten hvis man kan kalde det det er, at man ikke behøver at lytte til alle ens beskeder på telefonsvaren, men i stedet kan hoppe direkte til den, man ønsker at lytte til, via den visuelle brugergrænseflade??
Det bliver sikkert også en betalings App.
Men hvorfor hav vi den så ikke allerede. Næ der er teleselskaberne der skal give lov. Den er kendt i mange andre lande, men her i Danmark lure den på hinanden. For sådan en ting kan bruges til at sælge flere Smart Phone.?  

Så om lidt er vi blevet så smarte at vi heller ikke kan finde ud af at ringe til vores telefon svare/voicemail. - er det ikke smart .....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar